Maksukortti

Tältä sivulta löydät yleistietoa maksukorteista ja luottokorteista.

Pankkikortti

Korvaa käteisen kaupoissa, bensa-asemilla ym. Joustava ja turvallinen peruskortti. Sisältyy  käyttötilin palvelupakettiin. Toimii myös automaatti- ja rahakorttina.

Kansainvälinen Visa

Toimii kotimaassa kuten pankkikortti; Visalla saat maksuaikaa. Ulkomailla maksukortti ja valuuttaa Visa-automaateista, nostosta 12€ + 2,5 % / kerta. Visa-lasku kerran kuussa, korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää. Luottokunta myöntää hakemuksesta. Vuosimaksu.

Nuorison MyCard-kortti

Kotimaassa automaatti- ja rahakortti. Ulkomailla valuuttaa Visa-automaateista tilin saldon puitteissa; nostomaksu 1€ + 2,5 % / kerta. Alle 18-vuotiaalle Postipankin käyttötilin omistajalle kortti on maksuton, muille vuosimaksu 50€. Kortin saa yli 11-vuotias, alle 15-vuotias holhoojan suostumuksella.

Rahakortti

Aina tasaraha, myös pieniin ostoksiin. Ei kolikoiden käsittelyä, ei allekirjoitusta. Helppo ladata Otto.-automaatilla, 2€ / kerta. Palautus kortilta tilille 1€ / kerta. Ensimmäinen kortti maksutta palvelupaketin osana, seuraavat 30€ / 3 vuotta. Toimii myös automaatti-korttina.Automaattikortti

Kortilla saat rahaa tililtä Otto.-automaateista, laskut maksuun sekä saldon ja tilitapahtumat Postipankin ja osuuspankkiryhmän maksuautomaateilla. Ei ostoksia. Sisältyy palvelu-pakettiin. Otto.-automaatteja on noin 2 100, maksuautomaatteja non 1 000. Lähimmän rahan ottopisteen voit tarkistaa Automatian sivuilta.

Luottokortti

Maksuaika- ja luottokortti yli 30 000 liikkeessä. Joustavaa luottoa jopa 30 000€. Kaksi maksutapaa: maksat kuukauden laskun kerralla, saat korotonta maksuaikaa jopa 40 päivää. Tai maksat vähitellen erissä; korkoa menee vain käytetystä luotosta. Suomen Tililuotto myöntää hakemuksesta.

Esimerkki: Todellinen vuosikorko 10 000€ velkasaldolle luottokäytössä 18 % (sis. koron, tilinhoito-palkkion, limiittiprovision ja avausmaksun) ja maksuaikakäytössä 5 % (sis. tilinhoitopalkkion, limiittiprovision ja avausmaksun).

Avant korttiraha

Pankki- ja automaattikortteihin voit nyt saada korttirahaominaisuuden.

Korttiraha on käteistä, jolla maksat pieniä ostoksia ja palveluja nopeasti. Sinulla on aina tasaraha. Kun maksat, kortinlukija vähentää oikean summan kortilta ja sillä selvä. Ei tunnuslukuja, ei allekirjoitusta, ei hankalaa kolikoiden käsittelyä.

Korttirahaa voit ladata kortillesi Otto-automaateilla tililtäsi. Lataus maksaa 2€/kerta. Kortin käyttö ei maksa.
Tarkista lähin Otto.-automaattisi Automatian kartalta.

Korttiraha käy Avant-tunnuksella merkityissä palvelupisteissä kautta maan: kaupoissa, kioskeissa, busseissa…. Avant-kertakortteja saat myös R-kioskeista.

Lisätietoja korttirahasta ja sen käytöstä saat soittamalla pankkiin.